Αμερικανικό ενδιαφέρον και για το λιμάνι του Βόλου

Για έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για επενδύσεις στην περιοχή της Μαγνησίας, με απαρχή το λιμάνι του Βόλου και την επικείμενη ιδιωτικοποίησή του, έκανε λόγο στη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές Μαγνησίας και τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής και Τουρισμού ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης, έκανε λόγο για μια ζεστή συνάντηση με τον φίλο του Βολιώτη επιχειρηματία στον χώρο της ναυτιλίας και υποψήφιο ευρωβουλευτή στις τελευταίες εκλογές με τη Ν.Δ. Γιώργο Ξηραδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο μέρος της συζήτησης αφορούσε το λιμάνι του Βόλου και τις προοπτικές ανάπτυξής του, ενώ τονίστηκε ότι Αλεξανδρούπολη και Βόλος αναμένεται να έχουν κοινή αναπτυξιακή πορεία σε συνδυασμό το ένα με το άλλο. Στη διάρκεια πάνω από μίας ώρας συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ξηραδάκη, ο κ. Πάιατ υποδέχθηκε τους κ.κ. Μπουκώρο, Μακρή, Λιούπη, Μαραβέγια, Τριαντόπουλο και Λούλη ζητώντας τους να δείξουν καλή διάθεση απέναντι στις προοπτικές που διανοίγονται για τη Μαγνησία μέσω των αμερικανικών επενδύσεων, με κύριο γνώμονα να αποφευχθεί η γραφειοκρατία που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους.

Πέρα από το λιμάνι, ωστόσο, εκφράστηκε ενδιαφέρον επενδύσεων και στον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και στον τουρισμό και τα logistics. Σε ό,τι αφορά τον πρωτογενή τομέα άλλωστε δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας στον τομέα της αγροτικής τεχνολογίας (agrotech) έχουν αντλήσει και αμερικανικά κεφάλαια για την ανάπτυξή τους, ενώ δραστηριοποιούνται και επί αμερικανικού εδάφους. Σε ό,τι αφορά το σκέλος των κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ο κ. Πάιατ τόνισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία, δεδομένου ότι οι εμπειρίες των συμμετεχόντων σε αυτές και από τις δύο πλευρές είναι πολύ θετικές.

Σύμφωνα με τον. Ξηραδάκη για το λιμάνι του Βόλου υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών που διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια, ενώ προσέθεσε ότι η οποιαδήποτε επένδυση στον Βόλο συναρτάται άμεσα με τις εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.