Άρχισε η… «αντίσταση» στο Master Plan του ΟΛΠ;

Δεν τους φτάνει ο χρόνος της διαβούλευσης του Master Plan του ΟΛΠ είπαν οι Δήμαρχοι των επιλιμένιων Δήμων σε σύσκεψη που συγκλήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία των Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι λόγοι που επικαλέστηκαν είναι ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για ενημέρωση των δημοτικών συμβουλίων και των φορέων των Δήμων τους θεωρώντας παράλληλα ότι οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν σύμφωνα με το master plan είναι πολύ σοβαρές και θα καθορίσουν τις δραστηριότητες και τη ζωή των παραλιμένιων περιοχών σε βάθος τουλάχιστον 25ετίας.
Σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνεται πως οι θέσεις της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου Σαλαμίνας είναι σαφείς και διαμορφωμένες προ πολλών ετών.
Μάλιστα απαιτούν πλήρη σεβασμό του Συντάγματος και της ελληνικής νομοθεσίας για την προστασία των περιφερειακών ζωνών στη στεριά και τη θάλασσα καθώς και του περιβάλλοντος ενώ τάσσονται κατά σε οποιαδήποτε δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην περιοχή της Σαλαμίνας (Κυνόσουρα) που προστατεύεται αυστηρά. Προτείνουν δε την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής με ενάλιες και χερσαίες ανασκαφές, καθώς και τη δημιουργία Μουσείου και Θεματικού Πάρκου για την ανάδειξη των ευρημάτων και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι θέσεις αυτές θα τις παρουσιάσουμε και θα τις υποστηρίξουμε σε συνάντηση που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.