5 χρυσοί -και απαράβατοι- κανόνες για τα θαλασσινά

Διαχειριστείτε σωστά τα θαλασσινά προτού τα μαγειρέψετε ακολουθώντας τους παρακάτω πέντε χρυσούς κανόνες.
* Αν η συνταγή θέλει καθαρισμένες γαρίδες, μην πετάτε τα κεφάλια. Μπορείτε να τα βράσετε με λίγο καρότο, κρεμμύδι, σέλινο και βότανα και να φυλάξετε το ζουμί για σούπες, πιλάφι, ριζότο, ή σάλτσες.
* Οι γαρίδες ψήνονται μέσα σε 3΄-5΄ και δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο πιλάφι, στις σαλάτες. Ακόμα πιο απλά ψήνονται στο γκριλ ή στο τηγάνι.
* Αν προτιμάτε νωπά καλαμάρια ή θράψαλα, θέλουν προσοχή στο καθάρισμα. Να τα πλένετε καλά, γιατί πολλές φορές έχουν άμμο στην ουρά. Επίσης αφαιρέστε τα μάτια γιατί πετάγονται στο τηγάνισμα.
* Για τα μεγάλα καλαμάρια και εφόσον προορίζονται κυρίως για τηγάνι, αφού κοπούν σε ροδέλες, τα βάζετε σε νερά με ½ κουτ. τσαγιού μαγειρική σόδα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το τηγάνισμα.
* Για εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία στο μαγείρεμα, προτιμήστε φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σουπιάς ή καλαμαριών που δεν χρειάζονται καθάρισμα.
Πηγή: olivemagazine.gr